ηλεκτρονική διεύθυνση :saggelopoulos9@gmail.com - τηλέφωνα επικοινωνίας 2428069010 - 6983517258

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Μήνυμα προς τους λαούς του κόσμου



ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ
 Κατάθεση στους λαούς του πλανήτη Γη, κατά τον πνευματικό κόσμο Σταθμό Α, της Αλήθειας για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε την περίοδο αυτή και η οποία έχει προετοιμαστεί  εδώ και πάρα πολλά  χρόνια.
       Ως Έλλην που έζησε και στην Αθήνα, πόλη που γεννήθηκε το πολίτευμα της Δημοκρατίας, οφείλω να δώσω τις παρακάτω σκέψεις μου για προβληματισμό:
Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα που στηρίζεται  στις Αξίες θεμελιώσεως των ανθρώπινων κοινωνιών, όπως η Δικαιοσύνη, Η Υγεία, Η Παιδεία, η Ελευθερία, η Ειρήνη κλπ.
          Οι σοβαρές αποφάσεις στην Δημοκρατία λαμβάνονται με δημοψήφισμα, που είναι η άμεση κι ενεργή συμμετοχή του λαού. Το δε ερώτημα του
δημοψηφίσματος πρέπει να είναι σαφές, να επιδέχεται συγκεκριμένη απάντηση (ΝΑΙ/ΟΧΙ) και το αποτέλεσμα αυτού να γίνεται από όλους σεβαστό. Επίσης αντιπρόσωποι του λαού, για μικρό χρονικό διάστημα δια κληρώσεως και μόνον για μια φορά, θα πρέπει να μετέχουν του εξουσιαστικού προνομίου αρκεί να πληρούν συγκεκριμένες  προς τούτο προϋποθέσεις.
Στη Δημοκρατία ο κάθε πολίτης πρέπει να υπηρετεί τις Αξίες του πολιτεύματος, όπως ο εκάστοτε κυβερνήτης να υπηρετεί τον λαό.
      Η Δημοκρατία των Αθηνών, που επικράτησε σαν θεσμός έναντι αυτής των Λακεδαιμονίων, ξεκίνησε ως πολίτευμα «Αξιών» και κατέληξε σε κοινοβούλιο των «Τιμών», όταν οι πολιτευτές θέλησαν να εδραιώσουν την ισόβια σχεδόν εξουσία τους στην διοίκηση του κράτους, κατάφεραν να παραπλανήσουν τον λαό, να εξαγοράσουν την ψήφο του και να εξοστρακίσουν όλες τις «Αξίες». Κι όταν ο λαός παραπλανηθεί, υποτάσσεται στην εξουσία των ολίγων. Πρέπει να καταλάβουμε ότι κάποιοι, παραπλανώντας μας, μετάλλαξαν τις «Αξίες» σε τιμές και καταναλωτικά προϊόντα.
      Δημιούργησαν τα χρηματιστήρια των αξιών, που θα έπρεπε να λέγονται χρηματιστήρια τιμών, για να μας πείσουν ότι οι «Αξίες» πωλούνται. Ξεπουλούν τις «Αξίες»  με τις τιμές που οι ίδιοι διαμορφώνουν κατά το δοκούν, δημιουργώντας τις δημοκρατίες των τιμών. Σε αυτές τις δημοκρατίες, όλα αγοράζονται κι όλα πωλούνται. Αυτό οι έλληνες το ζούμε σήμερα στο πετσί μας προετοιμάζοντας το έδαφος για τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς.       
       Υπεύθυνοι είναι αυτοί που ελέγχουν σήμερα τις τιμές, και το όνομα αυτών: «Αγορές». Αλήθεια πόσο εύκολο είναι να βάζουμε μια λέξη αφηρημένη και να την κάνουμε ανώτερη των  πανανθρώπινων  «Αξιών».
      Εάν δείτε ποιοί κατέχουν το χρήμα όλου σχεδόν του πλανήτη σήμερα, θα αναγνωρίσετε αυτούς που μας παραπλάνησαν. Δεν είναι εξωγήινοι, έχουν ονοματεπώνυμο. Εάν θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε στην βολική μας πλάνη, η ευθύνη είναι αποκλειστικώς δική    μας.
       Ο Λαός όμως, ο κάθε λαός μηδενός εξαιρουμένου, έχει τις δικές του «Αξίες». Λαοί του κόσμου, αν θέλετε να επανέλθετε στην «Δημοκρατία των Αξιών», πάψτε να κτυπάτε την Ελλάδα. Η Ελλάδα έδωσε τις προαιώνιες «Αξίες» και δεν τις αντάλλαξε με τιμές. Δεν είναι η Ελλάδα υπεύθυνη για την παραπλάνηση και την μετάλλαξη που υπέστη η Ανθρωπότης. Αντιθέτως πληρώνει συνεχώς το τίμημα αυτών των «Αξιών» που προσέφερε, γιατί δεν   δέχτηκε ποτέ να πληρωθεί.
      Κι αν θέλετε να τιμωρήσετε την Ελλάδα, ξεπληρώστε με τιμές τις «Αξίες» που έδωσε. Και να είστε σίγουροι ότι πάλι δεν θα δεχθεί την ανταλλαγή.
Γνωρίζουμε ότι οι «Αγορές» θα προτιμήσουν να της δώσουν το κώνειο και το προσπαθούν ήδη, γιατί σήμερα η Ελλάδα είναι έτοιμη και πάλι να δώσει το Φως των «Αξιών» στο σκοτάδι που οδηγούν οι «Αγορές». Μπορεί να υποθήκευσαν τις «Αξίες» των ελλήνων, αλλά δεν δέσμευσαν το Φιλότιμό τους, και το φιλότιμό τους έχει εγκλωβίσει όλες τους τις «Αξίες».
    Όλοι οι λαοί είμαστε αδέλφια, παρόλα αυτά, όλοι υποφέρουμε. Και κάνω το εξής ερώτημα.
    Ποιά Αγορά είναι αυτή σήμερα που μπορεί να επαναφέρει έστω και μιαν Αξία στις Δημοκρατίες; ΚΑΜΜΙΑ!!!
    Διότι οι δημοκρατίες των τιμών είναι χρηματιστηριακές δημοκρατίες, κι εμπορεύονται τον ίδιο τον άνθρωπο, ακόμη και τα όνειρά του. Άλλοτε σαν δούλο, άλλοτε σαν λαθρομετανάστη...στην καλλίτερη των περιπτώσεων εξαθλιωμένο μέσω εξοντωτικής υπερχαράτσωσης κ.α...  Κι αυτό γιατί δεν πιστεύουν στην αξία του ατόμου. Γι’ αυτό ως λαοί να μην ξεχνάμε την Αξία μας. Μπορεί να μας έπεισαν ότι την έχουν αγοράσει, αλλά δεν τους ανήκει. Είναι δική μας, αρκεί να την αναδείξουμε.
     Το ένδυμα των «Αγορών» είναι οι τιμές. Για φανταστείτε τους λαούς να αναδείξουν τις αξίες καταρρίπτοντας τις τιμές. Τότε θα δούμε τους βασιλείς «γυμνούς» κι από την ντροπή τους θα χαθούν. Στο χέρι μας είναι. Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο, παρά να αναδείξουμε τις «Αξίες» της κάθε μονάδος, του κάθε ανθρώπου, για να καταποντισθούν οι «Αγορές» και     να απογυμνωθεί το όλο σύστημα.
     Και μην τρομάξουμε από αυτό που θα δούμε, γιατί θα δούμε κάτι που δεν μας άξιζε, αλλά βοηθήσαμε κι εμείς στην γιγάντωση κι ένδυσή του.
    Μένει πλέον να αποφασίσουμε τι ζωή θέλουμε για εμάς και τα παιδιά μας. Κι αν αποφασίσουμε το σωστό, να μην ξεχνάμε ότι δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε ή να χάσουμε από την ανάδειξη των «Αξιών». Οι λαοί μόνο θα κερδίσουν από την πτώση των «Αγορών». Αναδείξτε λοιπόν τις «Αξίες» ε Δικαιοσύνη, Ελευθερία και Ειρήνη.
          Μην χύνετε κι άλλο αίμα, διότι είναι το δικό σας αίμα, το δικό μας αίμα.
          Με αγάπη από καρδιάς κι εκ βάθους  ψυχής.
          Ένας απλός Έλλην.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου