ηλεκτρονική διεύθυνση :saggelopoulos9@gmail.com - τηλέφωνα επικοινωνίας 2428069010 - 6983517258

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ


 
ΟΠΑΠ: Εγκρίθηκε η σύμβαση με την Intralot
Mε πλειοψηφία περίπου 71% των μετόχων που συμμετείχαν στη συνέλευση του ΟΠΑΠ το Σάββατο - κυρίως ξένοι θεσμικοί επενδυτές - εγκρίθηκε η σύμβαση του οργανισμού με την Intralot για τις τεχνολογικές υπηρεσίες που θα παρέχει η τελευταία για την ερχόμενη πενταετία στον ΟΠΑΠ....
Επίσης, ένα 29% των μετόχων δεν εξέφρασε αρνητική γνώμη.
Πρόκειται για μια ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης της αγοράς στη διοίκηση του ΟΠΑΠ η οποία θέλοντας να εξασφαλίσει τα συμφέροντα του οργανισμού πρότεινε να υπογραφεί τώρα η σύμβαση με την Intralot - η ελληνική εταιρεία είχε κερδίσει τον διεθνή διαγωνισμό που είχε προκυρήξει ο ΟΠΑΠ -, ώστε ο νέος ιδιοκτητης του οργανισμού να μη βρεθεί προ εκπλήξεων, αφού η ισχύουσα σύμβαση για παροχή τεχνογικών υπηρεσιών του ΟΠΑΠ έληγε στο τέλος Ιουνίου του 2013.
Το ΤΑΙΠΕΔ, που ελέγχει το 33% του οργανισμού, με επιστολή του προέδρου του κ. Στ. Σταυρίδη δήλωσε ότι θα παρίσταται στη συνέλευση αλλά δεν θα ψηφίσει υπέρ ή κατά, καθώς δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει τη σύμβαση, τονίζοντας πως μόνο η διοίκηση του οργανισμού είναι σε θέση να κρίνει αν η σύμβαση είναι προς όφελος των μετόχων.
Μάλιστα το ΤΑΙΠΕΔ συμμετείχε στη συνέλευση με ποσοστό 3,19%, έτσι ώστε να επιτευχθεί η απαιτούμενη απαρτία (34%). Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε τελικά με απαρτία 37,86%, υψηλό ποσοστό για μία πολυμετοχική εταιρεία όπως ο ΟΠΑΠ.
Η σύμβαση προβλέπει για τα επόμενα χρόνια συνολική αμοιβή 108 εκατ. ευρώ για την Intralot. Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ κ. Κ. Λουρόπουλος ο οργανισμός θα πληρώνει πλέον 3,4 εκατ. ευρώ μηνιαίως για την τεχνολογική υποστήριξη των 13 παιχνιδιών του, αντί 5,3 εκατ. ευρώ που πλήρωνε μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου