ηλεκτρονική διεύθυνση :saggelopoulos9@gmail.com - τηλέφωνα επικοινωνίας 2428069010 - 6983517258

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Με τη σκέψη στην 4η Αυγούστου

metaxas Η επέτειος της 4ης Αυγούστου βρίσκει φέτος την πατρίδα σε κατάσταση παρακμής, χρεοκοπίας, εξάρτησης. Το καθεστώς της 4ης Αυγούστου που επιβλήθηκε ιδιότυπα και έδωσε στον Ιωάννη Μεταξά την ευκαιρία να προχωρήσει σε μεταβολές τόσο στην διοίκηση του κράτους όσο και στον προσανατολισμό και τους στόχους , αξίζει να μελετηθεί, καθώς παρουσιάζει μεγάλες ιστορικές αναλογίες με τη σημερινή κατάσταση.
Η 4η Αυγούστου προετοίμασε την Ελλάδα για τον επερχόμενο πόλεμο και την οδήγησε σε μια περήφανη νίκη για την οποία μίλησε όλος ο πλανήτης. Υπερασπίστηκε με πίστη και αποτελεσματικότητα την κυριαρχία της, παρά τις
εμφανέστατες αντιξοότητες. Ο Ιωάννης Μεταξάς της ειρηνικής περιόδου έκτισε μια Ελλάδα σύμφωνα με τις προσδοκίες της Ελληνίδας και του Έλληνα και έδωσε την δύναμη για την αντίσταση στον πόλεμο.
Το μεγάλο έργο του καθεστώτος έχει να κάνει με την προσπάθεια της Ελληνικής κοινωνίας να ανακτήσει την εμπιστοσύνη της στις δυνάμεις που διέθεται. Ένα τεράστιο έργο που ανάμεσά τους τοποθετείται η ίδρυση του ΙΚΑ,το οκτάωρο,η κατάργηση της παιδικής εργασίας, οι άδειες εργασίας, η μεγάλη προσπάθεια για εσωτερική αυτάρκεια στον αγροτικό τομέα, η καταπολέμηση της διαφθοράς, η οικοδόμηση κρατικών κτιρίων, η ανόρθωση της παιδείας, το μεγάλο δημιούργημα της Εθνικής Οργάνωσης Νεολαίας που κατόρθωσε σε μεγάλο βαθμό να προωθήσει τα ιδανικά της φυλής και να οικοδομήσει μαχητές της πατρίδας και της ζωής.
Ο Ιωάννης Μεταξάς ήταν αυτός που αρνήθηκε την πληρωμή του τότε διεθνούς χρέους και με την στάση του και τις αποφάσεις, που τότε εξεδόθησαν από τα διεθνή δικαστήρια κατόρθωσε να απαλλάξει τη χώρα από την διεθνή τοκογλυφία και να δώσει μέχρι σήμερα μια νομολογία που χρησιμοποιούν τα κράτη όταν θέλουν να αντιταχθούν στα όρνεα.
Το καθεστώς που επιχείρησε να δομήσει στην Ελλάδα εκείνης της περιόδου, έχει επίσης την ευθύνη για ένα μεγάλο νομοθετικό έργο και ένα σαφές όραμα αυτοδύναμης πορείας που την διέκοψε η κατοχή. Η πορεία των θεμάτων πολιτισμού (Εθνικό Θέατρο, αρχαίες τραγωδίες, λογοτεχνία) εκείνης της περιόδου φανερώνει πόση σπουδή και τι πάθος Ελληνικότητος διέθεται ο εθνικός κυβερνήτης.
Η ιστορική αντίληψη όπως έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, ήθελε το καθεστώς της 4ης Αυγούστου στην σιωπή ή στην στρέβλωση. Σίγουρα η οπτική των γεγονότων επιτρέπει μια θέαση που ολόκληρος ο ελληνικός λαός θα πρέπει να την αντιμετωπίσει χωρίς προκαταλήψεις , που τόσο έντεχνα έχουν καλλιεργηθεί.
πηγή :  Εθνικό Μέτωπο  http://www.ethnikometopo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου